Генсек Ради Європи про страту українського полоненого: Винні мають бути покарані

Середа, 12 квітня 2023, 16:07

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич відреагувала на відео зі стратою українського військовополоненого військовими РФ.

Про це вона написала Twitter, повідомляє "Європейська правда".

За словами Пейчинович-Бурич, вона була "нажахана" появою цього відео.

"Це нелюдяно, і я засуджую це найрішучішим чином. Винні мають бути притягнуті до відповідальності", – підкреслила генсек Ради Європи.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що нове відео з жорстокою стратою українського полоненого підкреслює необхідність виключити Росію з Ради безпеки ООН та організації загалом. 

У МЗС України закликали Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду звернути увагу на відео із жорстокою стратою українського полоненого військовими РФ.

Глава МЗС Естонії заявив, що після таких фактів неможливо говорити про якийсь діалог з Росією чи присутність російських спортсменів на Олімпійських іграх.

У Єврокомісії наголосили, що відео зі стратою українського військовополоненого – якщо буде підтверджено, що воно справжнє, – вкотре засвідчує зневагу РФ до міжнародного права, і причетні до цього не мають лишитися безкарними. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: