Підписання угоди з Польщею щодо експорту українського зерна перенесли на понеділок

П'ятниця, 14 квітня 2023, 07:57

Підписання польсько-української угоди щодо експорту зерна заплановане на найближчий понеділок.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило Міністерство сільського господарства Польщі.

"Заплановане на завтра підписання польсько-української угоди про експорт зерна перенесено на понеділок. Залишається необхідність уточнення деяких положень. Завтра міністр Роберт Телус обговорить це питання в режимі онлайн з міністром Миколою Сольським", – йдеться у повідомленні відомства у Twitter.

Раніше Телус повідомив, що у п’ятницю відбудеться онлайн-зустріч з міністрами сільського господарства країн, які межують з Україною. "Я буду вмовляти всіх міністрів, щоб ми всі разом виступили перед ЄС за значний перегляд їхнього проєкту мит", – сказав Телус.

Він додав, що йдеться про те, щоб "збіжжя розлилося по всій Європі, а не тільки в цих країнах".

Як повідомлялося, 11 квітня новий міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус після зустрічі з фермерами пообіцяв звернутися до Європейської комісії з проханням запровадити мита на імпорт українського зерна.

Минулого тижня Польща й Україна домовились тимчасово призупинити ввезення українських пшениці, ріпаку, кукурудзи та соняшнику.

Про те, як експорт українського зерна спричинив напругу у відносинах України і Польщі, "ЄвроПравда" розповідала у статті "Небезпечне зерно". Також читайте: Уроки зернової кризи: як Україна має реагувати на протести фермерів з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: