У Чехії можуть ув’язнити на п’ять років маму школяра, який прогуляв 728 годин занять

П'ятниця, 14 квітня 2023, 17:57

Поліція міста Угерске Градіште, що в чеській Моравії, звинуватила 48-річну матір неповнолітньої дитини в неналежному виконанні батьківських обов’язків, бо хлопець прогуляв 728 годин шкільних занять.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на ČTK, заявив комісар поліції Угерске Градіште Радомир Шишка.

За даними поліції, жінка нехтувала регулярним і належним відвідуванням школи сином, який із вересня 2019 року по січень 2023-го пропустив без поважних причин 728 годин уроків.

"Вона (матір. – Ред.) не контролювала його підготовку до занять і не дотримувалася умов пропущених занять, що не сприяло отриманню її сином належної освіти", – сказав Шишка.

За словами комісара поліції Угерске Градіште, жінка вже була покарана за подібні дії в минулому. Тепер їй загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Аналогічну справу розслідують проти подружжя – 39-річної жінки й 45-річного батька – з цього ж чеського міста, чия донька пропустила 262 години шкільних занять із 2020 по 2022 роки. Її батькам також загрожує до п'яти років за ґратами.

Нагадаємо, Касаційний суд Італії, що є найвищою судовою ланкою в країні, ухвалив, що право бабусь і дідусів на спілкування з неповнолітніми онуками не може переважати над інтересами самих дітей, які висловлюють протест проти таких стосунків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.