Швеція проведе найбільші військові навчання з протидії збройній атаці на країну

Понеділок, 17 квітня 2023, 08:24

У Швеції в квітні та травні відбудуться військові навчання Aurora 23, які стануть найбільшими національними маневрами такого роду за більш ніж 25 років.

Про це повідомили Збройні сили Швеції, пише "Європейська правда".

У оборонних навчаннях Aurora 23 візьме участь низка країн і усі види шведських військ. Маневри зміцнять зібраний потенціал для протидії збройному нападу на Швецію, йдеться у повідомленні.

Угорський парламент може проголосувати щодо Швеції в НАТО ще на весняній сесії

Aurora 23 – найбільші національні навчання такого роду за понад чверть століття: участь у них візьмуть понад 26 тисяч чоловіків і жінок. Навчання проводитимуть в повітрі, на землі та на морі, будуть залучені підрозділи по всій Швеції. Тренування в основному проходитимуть в південній Швеції та на острові Готланд і навколо нього. 

Для проведення навчань учасники в першу чергу використовуватимуть власні полігони та полігони Збройних сил Швеції, але маневри відбуватимуться і на приватних територіях. У цих районах власники земель та мешканці отримають додаткову інформацію.

Повітряні навчання здебільшого проводитимуть на півдні Швеції вдень і вночі з 24 квітня по 11 травня. Вильоти бойової авіації, вертольотів, транспортної та іншої авіації виконуватимуть з кількох авіабаз і цивільних аеропортів.

Окрім Швеції у маневрах братимуть участь США, Велика Британія, Фінляндія, Польща, Норвегія, Естонія, Латвія, Литва, Україна, Данія, Австрія, Німеччина та Франція.

Раніше у Збройних силах Швеції уточнювали, що маневри розпочнуться 17 квітня.

Позиція Угорщини щодо членства Швеції дратує союзників по НАТО – Politico

Як відомо, Швеція прагне стати членом НАТО, але наразі Туреччина та Угорщина гальмують приєднання країни.

Водночас Фінляндія стала 31-м членом Альянсу 4 квітня.

Днями Фінляндія завершила перші військові навчання НАТО як член блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: