Санду прокоментувала рішення Європарламенту щодо переговорів про вступ Молдови у ЄС

Середа, 19 квітня 2023, 16:38

Президентка Молдови Мая Санду привітала ухвалену Європарламентом резолюцію, яка закликає почати переговори про членство країни в ЄС вже цього року.

Про це вона написала у Facebook, повідомляє "Європейська правда".

"Сьогодні Республіка Молдова ще раз отримала підтвердження, що її чекають у великій європейській родині. В ухваленій нещодавно резолюції Європарламент закликав розпочати переговори про вступ до ЄС до кінця 2023 року і відзначив важливість нашої країни для об'єднаної і сильної Європи", – зазначила Санду.

За її словами, вступ до ЄС – це те, чого вимагають громадяни Молдови, а державні інститути працюють над досягненням цієї мети.

"Ми дякуємо нашим європейським друзям, які довіряють нам і цінують наш внесок у забезпечення стабільності і миру в регіоні. Державні інститути виконають рекомендації Єврокомісії, щоб ми були готові розпочати переговори про вступ", – підкреслила Санду.

Раніше Європарламент схвалив резолюцію, у якій підтверджує підтримку європейського майбутнього Молдови та закликає почати переговори про її членство вже цього року, якщо усі умови Єврокомісії будуть виконані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: