У Молдові припускають, що проросійський політик Шор може відбути покарання в Ізраїлі

Середа, 19 квітня 2023, 17:08

Засуджений у Молдові до 15 років в'язниці у справі про крадіжку мільярда проросійський політик Ілан Шор може відбути покарання в Ізраїлі, якщо його не екстрадують до Молдови.

Як пише "Європейська правда", про це заявила глава Антикорупційної прокуратури Вероніка Драгалін, повідомляє NewsMaker.

"Той факт, що у Шора є й ізраїльське громадянство, не означає, що його не можуть екстрадувати. Прецеденти є, але рішення ухвалювати ізраїльській владі. Ми не можемо вплинути на швидкість ухвалення цього рішення, але сподіваємося, що зможемо переконати Ізраїль екстрадувати Шора до Молдови, щоб він відбув термін тут. Якби Шор був у Молдові, коли Апеляційна ухвалила рішення, то його одразу відправили б до в'язниці. Але в Ізраїлю є вибір – екстрадувати його сюди або виконати вирок на місці", – розповіла Драгалін.

Нагадаємо, 13 квітня Апеляційний суд Кишинева ухвалив рішення засудити лідера проросійської молдовської партії "Шор" Ілана Шора до 15 років в'язниці і конфіскації майна на 5 млрд леїв (понад $250 млн).

У Єврокомісії назвали вирок лідеру проросійської молдовської партії "Шор" Ілану Шору важливим кроком для правосуддя і боротьби з корупцією у Молдові.

У 2019 році, після відходу від влади Демократичної партії Молдови, Шор покинув країну. За деякими даними, він перебуває в Ізраїлі.

В останні місяці партія Шора організовувала регулярні масові антиурядові протести у Молдові. США та Велика Британія запровадили санкції проти нього.

Молдова також закликає Європейський Союз накласти санкції на політиків і олігархів, які допомагають Росії дестабілізувати країну, серед яких Ілан Шор. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: