В Італії проведуть розслідування щодо суддів, які випустили сина губернатора РФ з-під варти

Середа, 19 квітня 2023, 17:45

Міністр юстиції Італії Карло Нордіо ініціював дисциплінарне розслідування щодо трьох суддів апеляційного суду Мілана, які ухвалили рішення відпустити з-під варти сина губернатора Красноярського краю РФ Артема Усса, після чого він незаконно виїхав до Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", з посиланням на джерела повідомили Corriere della Sera та Reuters.

Очільник Мін’юсту Італії в листі на ім’я генерального прокурора касаційного суду звинувачує суддів у справі Усса в тому, що вони ухвалили рішення про домашній арешт для росіянина без урахування обставин ситуації.

Нордіо, зокрема, вказує, що Артем Усс – "син російського політика" зі "значними економічними інтересами" в компаніях у Німеччині та Росії та "значними економічними активами", а на момент обрання запобіжного заходу США звернулись із запитом про екстрадицію.

Прем’єрка Італії побачила "аномалії" у втечі з країни сина російського губернатора

На думку міністра юстиції, ці обставини "за умови належного розгляду могли б призвести до ухвалення іншого рішення".

Юридичні та судові джерела повідомили Reuters, що для уряду "незвично заглиблюватись у суть технічних рішень" судової влади, яка є автономною від виконавчої.

Очікується, що в четвер міністр юстиції Італії виступить у парламенті, щоб доповісти про цю справу законодавцям.

Артем Усс був затриманий у жовтні 2022 року в аеропорту Мілана за запитом Вашингтона. У США його звинувачують у порушенні санкцій і відмиванні грошей. У березні італійський суд дозволив екстрадувати Усса до США. Уже наступного дня після цього син красноярського губернатора втік з-під домашнього арешту. На початку квітня стало відомо, що Усс повернувся в Росію.

Італійські правоохоронці підозрюють, що до втечі Усса причетні спецслужби РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: