Фігурант справи про "злив" секретних документів Пентагону залишається під вартою

Середа, 19 квітня 2023, 17:58

21-річний військовослужбовець Національної повітряної гвардії США Джек Тейшейра, який фігурує в розслідуванні витоку секретних документів Пентагону, щонайменше ще два тижні залишиться під вартою.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Тейшейра в середу мав постати перед федеральним судом у Бостоні для обрання запобіжного заходу, перед чим його тимчасово взяли під варту.

Та приблизно за дві години до слухання адвокати хлопця подали клопотання, в якому попросили суддю відкласти слухання на два тижні, оскільки їм потрібно "більше часу для вирішення питань, представлених у запиті про взяття під варту".

Наразі незрозуміло, чи буде Тейшейра оскаржувати клопотання обвинувачення про його взяття під варту.

Військова (не)таємниця: що відомо про витік секретних документів США

21-річного військовослужбовця розвідувального крила Національної повітряної гвардії Массачусетсу арештувало Федеральне бюро розслідувань минулого тижня.

Тейшейру ідентифікували як можливого винуватця "зливу" секретних документів. За даними ЗМІ, він був адміністратором онлайн-групи, в якій поширював таємні розвідувальні дані Пентагону, зокрема про обороноздатність України.

Військового звинувачують у несанкціонованому утриманні й передачі інформації про національну оборону, а також у несанкціонованому вилученні секретної інформації та оборонних матеріалів, за що йому може загрожувати до 15 років ув’язнення.

Як відомо, протягом останніх тижнів у соцмережах опублікували величезну кількість документів американської розвідки. У зв'язку з цим Мін'юст США розпочав розслідування витоку, що може тривати кілька місяців.

Читайте також: Шпигун нового покоління: що з'ясувало розслідування зливу секретних документів Пентагону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: