Прем’єрка Франції розкритикувала підлеглу за інтерв’ю журналу Playboy – ЗМІ

Неділя, 2 квітня 2023, 19:56

Прем’єр-міністерка Франції Елізабет Борн у приватному порядку назвала недоречним інтерв’ю державної секретарки Марлен Ск’япи журналу Playboy.

Про це з посиланням на джерела в оточенні голови французького уряду повідомили BFMTV та Le Figaro, пише "Європейська правда".

В інтерв’ю журналу, відомому еротичними фотосесіями, Ск’япа розповіла про гендерну рівність та боротьбу за права жінок у Франції. Саме інтерв’ю буде опубліковане 6 квітня, для нього працівниця уряду Борн також знялась у фотосесії, але в одязі.

Анонс інтерв’ю викликав критику насамперед політичних опонентів чинного уряду Франції. Вони пригадали, що нещодавно президент Емманюель Макрон давав інтерв’ю дитячому виданню Pif, а міністр праці Олів’є Дюсорт – відомому французькому порталу про ЛГБТ+ Têtu (там він зробив камінг-аут).

Для опонентів Макрона та уряду Борн це стало аргументом стверджувати, що вони ігнорують занепокоєння населення на тлі масових протестів через пенсійну реформу.

Сама Ск’япа відреагувала на критику у свій бік публічно, написавши у Twitter, що боротба жінок за право контролювати свої тіла відбувається всюди і завжди, а "у Франції жінки вільні незалежно від того наскільки вони ретроградні чи лицемірні".

Нагадаємо, минулого тижня офісу Макрона довелось пояснити, чому він зняв "розкішний годинник" під час інтерв’ю про пенсійну реформу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: