Генсек НАТО натякнув, яких рішень чекати від чергового "Рамштайну"

Четвер, 20 квітня 2023, 16:25

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг натякнув, що на новій зустрічі формату "Рамштайн" можуть обговорюватися якісь нові види зброї, але важливим завданням залишається підтримання боєздатності вже наявних в України систем.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання ЗМІ про те, чого чекати від зустрічі.

Столтенберг зазначив, що союзники оголосять про нову конкретну допомогу для України на додачу до вже наданої, та нагадав, що Нідерланди і Данія вже оголосили про 14 танків Leopard, а США – про черговий пакет допомоги зі снарядами для артилерії і HIMARS.

"Це вже конкретні оголошення, і я очікую більше, тому що стоїть нагальна потреба забезпечувати Україну необхідною їй зброєю. Крім того, нам потрібна дискусія про різні типи платформ… Але на додачу до обговорень про те, чи потрібно залучати нові типи озброєння, вкрай важливо подбати, щоб усі вже передані Україні системи працювали як слід.

Йдеться про те, що потрібні боєприпаси – величезна кількість боєприпасів, потрібні запчастини, обслуговування, ремонт. Тобто так, ми маємо обговорювати, чи є потреба у нових платформах, але й просто подбати про те, щоб усі задіяні платформи функціонували належно – це масштабна задача, і про це також буде іти мова", – прокоментував генсек. 

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський розповів, що закликав Столтенберга "допомогти подолати стриманість деяких партнерів" щодо надання Україні далекобійної зброї, сучасної авіації, артилерії та бронетехніки.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: