Швейцарія викликала посла РФ через погрози журналісту, який написав про рух опору на Запоріжжі

Четвер, 20 квітня 2023, 19:20

Міністерство закордонних справ Швейцарії в четвер викликало посла Росії Сергєя Гармоніна, аби висловити протести через неприйнятні погрози на адресу журналіста швейцарського видання Neue Zurcher Zeitung Іво Мейнссена.

Про це, як пише "Європейська правда", представник МЗС Швейцарії повідомив агенції Keystone-SDA.

За словами речника швейцарського зовнішньополітичного відомства, російському послу повідомили, що "подібні залякування" є неприпустимими у Швейцарії, де конституція гарантує свободу інформації та преси.

Приводом до виклику Гармоніна стала публікація на сайті посольства 13 квітня через матеріал Мейнссена про рух опору російській окупації в місті Мелітополь Запорізької області.

Посольство РФ заявило, що стаття журналіста NZZ свідчить про "повну деградацію журналістської та загальнолюдської етики авторів", а також натякнуло, що за неї Мейнссена можуть ув’язнити в Росії за статтею про "публічне виправдання та пропаганду тероризму".

Також росіян обурило те, що Мелітополь у матеріалі "брехливо представлений як якесь "чужорідне тіло" відносно Росії".

Ще в середу МЗС Швейцарії в окремому повідомленні назвало публікацію посольства Росії погрозами на адресу швейцарського журналіста. Росіяни, однак, не погодились і заявили в коментарі Tages-Anzeiger, що погрозами свій опус не вважають.

"Ми лише нагадуємо журналістам NZZ, що, незважаючи на свободу слова, вони живуть у правовій державі і повинні дотримуватися законів, які, серед іншого, забороняють підтримку терористичної діяльності, на що ми і вказали шановному журналісту", – йшлось у коментарі.

Нагадаємо, минулого року посольство Росії у Швейцарії погрожувало подати до суду на ту ж швейцарську газету Neue Zurcher Zeitung, яка опублікувала матеріал із мемами на російського президента Владіміра Путіна та Володимира Зеленського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: