Сербія хоче викуповувати всю свою зброю для власної армії, "щоб не потрапила в Україну"

П'ятниця, 21 квітня 2023, 09:51

Президент Сербії Александар Вучич заявив про наміри викуповувати для сербської армії усю зброю місцевого виробництва, аби не було підстав для припущень про її постачання в Україну.

Про це повідомляє "Балканський оглядач", пише "Європейська правда". 

Виступаючи в ефірі сербського телебачення, Вучич зазначив, що усвідомлює, що частина зброї та боєприпасів, вироблених сербськими заводами, може опинитися в Україні чи то на російському, чи то на українському боці, і що саме через це, а також через плани щодо посилення сербської армії, Збройні сили Сербії куплять всю зброю для своїх власних потреб.

"Ми виробляємо боєприпаси, продаємо, коли просить, наприклад, Іспанія. Чи в кінцевому підсумку опиниться це в Україні? Можливо. Чи знаємо ми, що так може статися? Ми знаємо, але який наш вибір? Чи треба розривати довгострокові контракти з Америкою, яка закуповує третину, чверть боєприпасів – ви хочете заводи закрити? Щоб нам ніхто не сказав, що наша зброя йде туди – у найближчі три роки Збройні сили Сербії закуповуватимуть усю зброю та техніку", – наводить заяву Вучича сербське видання "Новости".  

Нагадаємо, в одному з імовірно злитих в мережу секретних документів США йшлося, що Сербія – попри публічно відому позицію – нібито погодилася постачати зброю Україні.

У міністерстві оборони Сербії заявили, що ця інформація не відповідає дійсності і назвали її спробою дестабілізувати країну. Президент Вучич також заявив, що Сербія "не відправляла і не буде відправляти" боєприпаси ні в Україну, ні в Росію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: