В Іспанії сталися сутички на ексгумації засновника фашистського руху, є затримані

фото
Понеділок, 24 квітня 2023, 17:59

Троє людей були заарештовані після зіткнення з поліцією прихильників Хосе Антоніо Прімо де Рівери, засновника іспанського фашистського руху "Фаланга", чиє тіло було ексгумоване з мавзолею поблизу Мадрида.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Поліція намагалася стримати натовп з близько 150 прихильників "Фаланги", які зібралися біля кладовища Сан-Ісідро на півдні Мадрида, куди Прімо де Ріверу привезли для перепоховання.

 
фото – El Pais

Вони демонстрували фашистське вітання і заспівали гімн фалангістів "Обличчям до сонця". Три арешти були здійснені за порушення громадського порядку.

Раніше менший натовп біля воріт комплексу, раніше відомого як "Долина полеглих", також віддав фашистське вітання і тримав плакати з написом "Хосе Антоніо присутній" або вигукував "Хай живе Іспанія", коли повз проїжджав його катафалк.

Його ексгумація, яка сталася за перенесенням останків диктатора Франциско Франко у 2019 році, є частиною плану перетворення комплексу, побудованого Франко на горі поблизу столиці, на меморіал 500 000 людей, вбитих під час громадянської війни в Іспанії 1936-39 років.

У комплексі анонімно поховані останки близько 34 000 людей, багато з яких стали жертвами режиму Франко.

Партія "Фаланга" продовжує існувати, але не має жодного місця в парламенті. У 2019 році антиімміграційна партія Vox стала першою ультраправою партією, яка отримала представництво в парламенті Іспанії з часу відновлення демократії в 1977 році.

Нагадаємо, влітку 2022 року Іспанія визнала незаконним режим диктатора Франко та судові рішення його часів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: