У Фінляндії розпочався основний етап перемовин про коаліцію

Вівторок, 25 квітня 2023, 08:10

У Фінляндії розпочався основний етап перемовин про коаліцію, за підсумками якого партія-переможиця "Національна коаліція" визначить майбутніх партнерів. 

Про це повідомляє Yle, пише "Європейська правда".

Детальні обговорення почалися вже у понеділок. "Національна коаліція" провела зустрічі із соціал-демократами SDP, "Зеленими", партією фінських шведів RKP та лібералами Liike Nyt.

25 квітня лідер "Національної коаліції" Петтері Орпо зустрінеться зі "Справжніми фінами", які за підсумками виборів опинились на другій сходинці, а також з центристами і християнськими демократами. Перша зустріч розпочнеться вже о 8 ранку. 

За підсумками понеділка схоже, що більш імовірне формування "блакитної" коаліції, ядром якої стане "Національна коаліція" і "Справжні фіни".

Петтері Орпо сказав, що із соціал-демократами у них надто великі розбіжності поглядів на політику у соціальній сфері. 

Лідерка соціал-демократів Санна Марін не вірить в те, що партію запросять формувати уряд. На її думку, Петтері Орпо більше налаштований формувати коаліцію зі "Справжніми фінами". 

Нагадаємо, Марін подала у відставку після поразки на виборах і залишається прем’єркою тимчасово, а восени залишить також посаду лідерки SDP.

Про підсумки парламентських виборів та можливі коаліційні розклади "ЄвроПравда" детально розповідала у статті "Фінляндія змінює владу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: