Ймовірний конкурент Трампа на виборах закликав до перемир'я в Україні

Середа, 26 квітня 2023, 21:16

Губернатор-республіканець Флориди Рон Десантіс, який може стати кандидатом у президенти США, заявив, що підтримує ідею припинення вогню в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю японському англомовному тижневику Nikkei Asia, пише "Європейська правда".

"В інтересах усіх спробувати досягти такого стану, коли ми зможемо прийти до припинення вогню", – сказав Десантіс.

"Ви ж не хочете опинитися в ситуації, подібній до (битви при) Вердені, коли ви просто матимете масові жертви, масові витрати і в підсумку зайдете в глухий кут", – додав він, маючи на увазі найдовшу битву Першої світової війни, в якій загинуло близько 700 000 людей.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що припинення вогню лише дозволить Росії перегрупувати свої сили і затягне війну на довший час.

Минулого місяця Десантіс, який ще не оголосив про намір балотуватися, викликав гнів навіть у власній Республіканській партії, назвавши війну "територіальною суперечкою" і заявивши, що "подальше заплутування" в Україні не є частиною "життєво важливих національних інтересів" США.

Пізніше Десантіс пояснив свої суперечливі заяви про доцільність підтримки України з точки зору інтересів США та назвав президента РФ воєнним злочинцем. 

Десантіс у приватному порядку оголосив про намір балотуватися на посаду президента США та може скласти реальну конкуренцію нинішньому фавориту партії Дональду Трампу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: