Прем'єрка Естонії каже, що поки не отримувала пропозицій стати генсеком НАТО

Четвер, 27 квітня 2023, 09:55

Прем’єрка Естонії Кая Каллас каже, що припущення про те, що вона є однією з дуже ймовірних кандидаток на посаду генсека НАТО після чинного секретаря Єнса Столтенберга – поки лише припущення. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона сказала в інтерв’ю Rzeczpospolita.

Журналіст зазначив, що в обговореннях часто згадують, що наступним генеральним секретарем Альянсу мала би стати жінка, а прем’єрка Естонії – серед потенційних кандидаток, яких називають найчастіше. Він запитав, чи прийняла би Каллас таку пропозицію.  

"Те, що моє ім’я лунає у таких дискусіях – це комплімент для Естонії. Це означає, що нас сприймають як рівних, на нас зважають. Але не думаю, що така пропозиція дуже ймовірна", – відповіла Кая Каллас.

"Поки що ніхто не робив мені таких пропозицій, я лише читаю про це у ЗМІ. Це дуже гарні припущення, але поки що – лише припущення", – додала вона. 

Нагадаємо, 12 лютого речниця генсека НАТО Оана Лунгеску заявила, що Столтенберг хоче залишити свій пост восени цього року.

Мандат Столтенберга вже тричі продовжували, він перебуває на посаді майже дев'ять років.

Серед потенційних кандидаток на посаду генсека називали також президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, канадську віцепрем'єрку українського походження Христю Фріланд, колишню президентку Литви Далю Грибаускайте. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: