У Нідерландах суд зобов’язав чоловіка, від якого народилися 550 дітей, припинити донорство сперми

П'ятниця, 28 квітня 2023, 14:53

Суд у Нідерландах зобов'язав масового донора сперми, від якого вже народилися щонайменше 550 дітей, припинити донорство через брехню.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у публікації Politico.

Підсудний здавав свою сперму в Нідерландах та за кордоном, зокрема, в данському банку сперми Cryos, а також пропонував свою сперму на онлайн-платформах.

Відомо, що він здав сперму щонайменше в 11 нідерландських клініках з лікування безпліддя, які встановили максимальну норму для одного донора 25 дітей у 12 сім'ях. При цьому чоловік робив неправдиві запевнення, що він не пропонував свою сперму в інших місцях і не робитиме цього в майбутньому. 

У 2017 році стало відомо, що через ці клініки він став батьком принаймні 102 дітей.

У Нідерландах хочуть заборонити донорство сперми біологічному батьку понад 550 дітей

Суддя постановив, що чоловік навмисне брехав, аби змусити батьків вибрати його як донора, чудово знаючи, що вони не вибрали б його, якби знали, скільком родинам він уже допоміг зачати дитину.

Чоловік стверджував, що діє на користь майбутніх батьків, яким прагнув допомогти.

Одна з матерів та організація Stichting Donorkind, яка представляє інтереси кількох дітей цього чоловіка та їхніх батьків, звернулися до суду Гааги з вимогою заборонити йому займатися донорством, а також заборонити використовувати сперму, яку він вже здав.

Група стверджувала, що, перевищивши ліміт у 25 дітей та 12 сімей, чоловік ризикує завдати шкоди психічному благополуччю дітей та збільшить ризик інцесту.

"Всі ці батьки тепер зіштовхнулися з тим, що їхні діти є частиною величезної спорідненої мережі, у якій сотні зведених братів та сестер", – сказав суд.

Суддя заборонив чоловікові здавати свою сперму або рекламувати себе як донора, а також зобов'язав його протягом семи днів повідомити, чи здавав він сперму в інші клініки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: