Документи, пов’язані з флотом Британії, знайшли на підлозі у туалеті пабу 

Субота, 29 квітня 2023, 10:17

У військово-морських силах Британії заявили, що розслідують повідомлення про службові документи, які нібито знайшли на підлозі у туалетній кабінці пабу.

Про це повідомляє BBC, пише "Європейська правда".

Інформація про загублені документи спершу з’явилася у таблоїді The Sun. Папери нібито знайшли увечері у туалетній кабінці одного з пабів мережі Wetherspoons у портовому містечку Берроу-ін-Фернес, що розташоване на західному узбережжі північніше Ліверпуля. У них була інформація про одне з найсучасніших суден ВМС Британії —  ядерну cубмарину HMS Anson.

Після публікації у пресслужбі флоту фактично підтвердили інцидент.

"Це загальні навчальні документи, у яких немає інформації з обмеженим доступом. Втім, ми дуже серйозно ставимося до заходів безпеки та будемо розслідувати обставини цієї знахідки", – прокоментував речник. 

Журналісти ВВС не бачили самих документів.

HMS Anson будували на верфі там само – у Берроу-ін-Фернес, на цей час вона перебуває у Шотландії на базі ВМС у Клайді. Це судно довжиною 97 метрів та вагою 7800 тонн є п’ятою із найновіших субмарин класу  Astute, які взяли на озброєння флоту. 

Їх описують як найбільші, найбільш передові та найпотужніші ударні субмарини з тих, які будь-коли були у ВМС Британії. Вони можуть обійти земну кулю, жодного разу не піднявшись на поверхню. 

Як відомо, нещодавно міжнародною сенсацією став витік таємних документів з розвідданими США, у тому числі щодо України. Як виявилося, за інцидентом стояв молодий фахівець кіберсистем з військової бази, який ділився ними з друзями на закритому сервері фанатів комп'ютерних ігор.

"ЄвроПравда" детально розповідала про це у статті Шпигун нового покоління: що з'ясувало розслідування зливу секретних документів Пентагону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: