Орбан підтримав Трампа, який постане перед судом за кримінальним обвинуваченням

Понеділок, 3 квітня 2023, 12:33

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан публічно підтримав експрезидента США Дональда Трампа, який постане перед судом за кримінальним обвинуваченням.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Глава угорського уряду розмістив у своєму Twitter спільне фото з Дональдом Трампом зі словами підтримки: "Продовжуйте боротися, пане президенте! Ми з вами!".

Орбан не уточнив, про яку боротьбу Трампа йдеться. Та як відомо, у понеділок Трамп має вилетіти з Флориди до Нью-Йорка, щоб у вівторок постати перед судом для пред'явлення йому звинувачень у справі про гроші за мовчання порнозірки Стормі Деніелс.

Це стане історичним моментом, оскільки вперше колишній президент США почує у суді висунуті проти нього кримінальні звинувачення.

Історія, що фігурує у справі, почалась у 2006 році, коли порноакторка Стормі Деніелс зустрілася з Трампом на благодійному гольф-турнірі й він заплатив їй за секс у готелі біля курортного озера Тахо.

Прокурори вважають, що у жовтні 2016 року, у розпал президентської кампанії, порноактриса отримала в рамках угоди про нерозголошення принаймні $130 тисяч, які насправді були призначені на фінансування передвиборчої кампанії Трампа. Це кримінальний злочин, за який за законами штату Нью-Йорк загрожує до чотирьох років ув’язнення.

Трамп заявляє про свою невинуватість та політичне переслідування з боку адміністрації президента Джо Байдена.

Детальніше про справу читайте у статті: Порнороман Трампа: яким може стати перше кримінальне звинувачення експрезиденту США. Також дивіться відео "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: