Британія заблокувала виступ на каналі ООН дитячого омбудсмена РФ, яку хочуть арештувати в Гаазі

Середа, 5 квітня 2023, 11:32

Британія заблокувала трансляцію на офіційному каналі ООН засідання, на якому в середу запросили виступити дитячого омбудсмена Росії Марію Львову-Бєлову.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило представництво Британії в ООН у своєму Twitter.

У представництві зазначили, що в середу Росія проведе неофіційну зустріч в ООН щодо так званої "евакуації", а насправді незаконної депортації українських дітей з України до Росії.  РФ запросила дитячого омбудсмена Марію Львову-Бєлову виступити на засіданні. 

Три сценарії трибуналу для Путіна. Як довести до вироку міжнародний суд над керівництвом РФ

У британському представництві нагадали, що минулого місяця Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт Львової-Бєлової.

"Посол Великої Британії не братиме участь у заході. Марію Львову-Бєлову звинувачують у воєнних злочинах, пов'язаних з незаконною депортацією та незаконним переміщенням українських дітей. Ми заблокували трансляцію засідання на телеканалі ООН", - повідомило британське представництво.

У британській місії підкреслили, що росіянка не повинна отримати платформу ООН для поширення своєї дезінформації. "Якщо Марія Львова-Бєлова хоче прозвітувати щодо своїх дій, вона може зробити це в Гаазі", - додали у представництві.

Палата досудового провадження II Міжнародного кримінального суду у березні видала ордери на арешт президента Росії Владіміра Путіна та Марії Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ з прав дитини.

Деталі про те, що означає ордер з Гааги на арешт Путіна та чому цього недостатньо, читайте у статті "ЄвроПравди".

Для тих, хто віддає перевагу відео, пропонуємо короткий блог із поясненнями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.