Швеція відмовила Туреччині в екстрадиції підозрюваного в тероризмі

Четвер, 6 квітня 2023, 18:41

Шведський уряд відмовився видати 50-річного чоловіка, звинуваченого в тероризмі, на вимогу Туреччини, оскільки він є громадянином Швеції.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на агентство TT.

Справа стосується чоловіка у віці 50 років, якого в Туреччині підозрюють у членстві в "озброєній терористичній організації". Але він є громадянином Швеції і тому не може бути екстрадований.

Рішення про відмову було ухвалене на засіданні уряду Швеції минулого тижня. Запит Туреччини на екстрадицію надійшов у листопаді 2022 року.

Натомість Стокгольм дозволив видати Туреччині чоловіка віком близько 30 років, який був засуджений у Туреччині до більш як 13 років ув'язнення за шахрайство і перебуває під вартою у Швеції.

Туреччина відреагувала на рішення суду у Швеції, що заблокував екстрадицію на вимогу Анкари

Чоловік є громадянином Туреччини, й уряд Швеції дав згоду на екстрадицію після того, як Верховний суд країни оголосив, що не знайшов жодних перешкод для цього.

Питання екстрадиції стало актуальним після того, як Швеція подала заявку на членство в НАТО у травні минулого року. Турецький уряд неодноразово вимагав від Швеції видати йому низку людей, підозрюваних у тероризмі.

Напередодні генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг підкреслив, що Швеція, як і Фінляндія, виконала всі умови для набуття повноправного членства в НАТО, й висловив сподівання на якнайшвидше втілення цього процесу.

У Туреччині вважають інакше й анонсували на першу половину червня зустріч із представниками Швеції для обговорення її перспектив вступу в Альянс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: