У Молдові відзвітували про кількість порушників з георгіївськими стрічками 9 травня: серед них і депутати

Середа, 10 травня 2023, 11:22

У Молдові 9 травня 180 осіб порушили заборону на публічну демонстрацію символів агресії РФ, зокрема георгіївської стрічки: серед порушників є і депутати парламенту. 

Про це повідомив Генеральний інспекторат поліції, пише "Європейська правда" з посиланням на видання Newsmaker.

За даними правоохоронців, заходи з нагоди 9 травня відбулися в 500 населених пунктах. У них взяли участь 43 тисячі осіб. При цьому, як повідомили в поліції, 180 осіб порушили заборону на використання "символів військової агресії", зокрема георгіївської стрічки. 

У 16 випадках порушниками були посадовці, дев'ять із них – депутати парламенту, ще п'ять – посадові особи з Гагаузії. Правоохоронці не уточнили імена депутатів. Поліція склала 15 протоколів, вручила дев'ять повісток, і заслухала сімох осіб.

Нагадаємо, 9 травня в Кишиневі відзначали День перемоги і День пам'яті. У Кишиневі пройшли маршем учасники акції "Безсмертний полк". 

Люди прийшли на акцію з портретами загиблих на війні родичів, прапорами перемоги, молдовськими триколорами, прапорами в кольорах георгіївської стрічки, плакатами "Наша батьківщина – СРСР" і навіть із розтяжкою із зображенням Сталіна. 

З 20 квітня за ініціативи партії влади "Дія та солідарність" на території Республіки Молдова заборонено виготовляти, рекламувати або поширювати георгіївську стрічку та літери Z і V як ознаки російської армії у війні в Україні.

Особи, які порушують новий закон, можуть бути оштрафовані на суму від 4500 до 9000 леїв (від понад 9 тисяч до понад 18 тисяч гривень) або на неоплачувану роботу на користь громади від 30 до 60 годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: