У Південній Африці обіцяють перевірити, чи отримувала Росія від них зброю

Четвер, 11 травня 2023, 22:14

Влада Південно-Африканської Республіки в четвер заявила, що поки не отримала доказів можливого надання Росії зброї, як про це заявив посол Сполучених Штатів, але проведе відповідне розслідування.

Відповідний коментар з’явився на сайті президента ПАР, пише "Європейська правда".

Влада Південно-Африканської Республіки каже, що "із занепокоєнням" відзначила заяви американського посла Рубена Брігеті про те, що Росія могла вивезти з країни зброю та боєприпаси на своєму судні Lady R.

"Хоча на сьогоднішній день не було надано жодних доказів на підтримку цих звинувачень, уряд зобов'язався ініціювати незалежне розслідування, яке очолить суддя у відставці", – зазначається в повідомленні на сайті президента ПАР.

Там додають, що під час останніх зустрічей із південноафриканськими посадовцями американська сторона пообіцяла надати відповідні дані своєї розвідки.

"Тому дуже прикро, що посол США посів контрпродуктивну публічну позицію, яка підриває досягнуте порозуміння з цього питання і дуже позитивну та конструктивну взаємодію між двома делегаціями", – ідеться в заяві.

Американський посол раніше в четвер заявив, що із 6 по 8 грудня 2022 року до військово-морської бази Саймонстаун причалило російське вантажне судно Lady R, яке, "як ми впевнені, завантажило зброю та боєприпаси на це судно, коли воно поверталося до Росії".

Нагадаємо, у березні генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про існування ознак того, що Росія зверталась до Китаю з проханням надати летальну допомогу для ведення повномасштабної війни в Україні.

У Білому домі розповіли, що чітко дали зрозуміти Китаю за зачиненими дверима про серйозні наслідки для нього в разі надання летальної допомоги Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: