У Кремлі відкинули звинувачення суперника Ердогана про втручання Росії у турецькі вибори

П'ятниця, 12 травня 2023, 14:12

У Кремлі відкинули звинувачення головного кандидата від турецької опозиції Кемаля Киличдароглу щодо втручання Росії у передвиборчу кампанію в Туреччині. 

Як повідомляє "Європейська правда", такий коментар речника Кремля Дмитрія Пєскова наводить російське "Интерфакс".

"Ми офіційно заявляємо, що ні про яке втручання не може бути і мови. Якщо хтось надав пану Киличдароглу таку інформацію, то це брехня… Ми не втручаємося у внутрішні справи та електоральні процеси чужих держав", – заявив Пєсков.

Він додав, що Москва цінує відносини з Туреччиною і позицію Анкари з багатьох питань, відтак "тим більш не буде нічого робити щодо свого партнера". 

Нагадаємо, 11 травня кандидат на посаду президента Туреччини Кемаль Киличдароглу звинуватив Росію у втручанні у вибори, зазначивши, що росіяни стоять за "монтажами, змовами, діпфейками і записами", поширеними в інформаційному просторі. 

Нагадаємо, перший тур парламентських та президентських виборів у Туреччині відбудеться вже цієї неділі.

За даними останнього опитування, нинішній турецький президент Реджеп Таїп Ердоган відстає від свого головного суперника Кемаля Киличдароглу на понад п'ять процентних пунктів. Така ситуація означає, що переможця скоріш за все визначатимуть у другому турі 28 травня.

Детально про вибори в Туреччині дивіться у відеоблозі "ЄвроПравди".

Також читайте у статті: Ердоган за крок до поразки: як може змінити Туреччину перемога опозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: