Іспанія та Франція викрили міжнародну мережу контрабанди вугрів

фото
П'ятниця, 12 травня 2023, 20:27

Іспанські та французькі правоохоронці спільно арештували 27 людей, яких підозрюють в незаконному вивезенні рідкісних мальків річкового вугра – ангуласів – до Китаю.

Як пише "Європейська правда", про це повідомила Цивільна гвардія Іспанії.

У кількох містах Франції та Іспанії правоохоронці здійснили близько 30 обшуків, під час яких було вилучено 1,5 тонни живих ангуласів й ще кілька тонн заморожених партій.

Розслідування, яке іспанська Цивільна гвардія та французька Національна жандармерія вели з 2021 року, викрило транснаціональну організацію, "лідери якої контролювали весь ланцюжок постачання й розподілу вугра поза межами влади".

 
Фото: Цивільна гвардія Іспанії

До складу організації входили рибалки й "менеджери зі збуту" риби, які постачали вугрів громадянам Китаю на їхні підпільні ферми в районі Парижа у Франції та Антверпена в Бельгії. Звідти риба вже вивозилась до Азії, де вважається делікатесом.

Під час розслідування було встановлено, що з легального обігу було виведено до 14 тонн мальків скляного вугра та 31 тонну дорослого вугра, вартість яких на легальному ринку сягала б понад 6,7 мільйона євро.

Європейський річковий вугор вважається видом, якому загрожує зникнення, тож у ЄС його вилов підлягає квотам, а експорт узагалі заборонений.

Нагадаємо, наприкінці минулого року поліція Іспанії заарештувала 30 осіб, обвинувачених у контрабанді канабісу, який був замаскований під допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: