Десятки шкіл Сербії "замінували" на тлі двох масових розстрілів у Белграді

Середа, 17 травня 2023, 13:12

У Сербії 115 шкіл у середу отримали погрози про замінування на тлі занепокоєння щодо безпеки після двох масових розстрілів на початку цього місяця у Белграді.

Про це повідомило Міністерство освіти Сербії, пише "Європейська правда" з посиланням на державний сербський телеканал РТС.

78 початкових шкіл і 37 середніх шкіл Белграда отримали попередження електронною поштою рано в середу про те, що нібито у них  закладені вибухові пристрої.

Тому заняття у школах зупинили, а учнів евакуювали. Поліція почала перевіряти будівлі. Повідомлень про знайдені бомби у якійсь зі шкіл не надходили. 

Подібні численні погрози надходили на адреси шкіл у минулому в Сербії та інших країнах регіону, і кожного разу вони виявлялися хибними. 

У Белграді десятки тисяч людей знову протестували через масові розстріли

Однак ці погрози можуть ще більше посилити побоювання щодо безпеки після стрілянини 3 і 4 травня в Белграді, в результаті якої загинули 10 осіб і 21 було поранено.

Влада Сербії вже розмістила поліцію в школах і розпочала боротьбу з незаконним носінням зброї.

Після стрілянини президент Сербії Александар Вучич анонсував масштабні поправки до законодавства, щоби посилити контроль за носінням стрілецької зброї. Міністр освіти подав у відставку. Крім того, десятки тисяч людей вийшли на вулиці, вимагаючи відставки міністрів та придушення насильницького контенту на телебаченні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: