У Німеччині заморожені російські активи на суму понад 5,2 млрд євро

Середа, 17 травня 2023, 14:32

Міністерство фінансів Німеччини повідомило, що в країні заморожені російські активи на суму понад 5,2 млрд євро.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ntv.

За словами речниці федерального Міністерства фінансів, станом на 12 квітня в Німеччині було заморожено російські активи на суму 5,23 мільярда євро.

Кілька тижнів тому Європейська комісія підтвердила свої вимоги щодо притягнення Росії до відповідальності за збитки, завдані війною в Україні.

"Як держава-агресор, Росія зобов'язана за міжнародним правом виплатити репарації Україні", – заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс в інтерв'ю газеті Handelsblatt.

Тому Єврокомісія проводить юридичну експертизу того, наскільки можливо конфіскувати заморожені російські активи – "в тому числі резерви центрального банку".

Нагадаємо, Європейська комісія підтвердила, що розробила юридично прийнятні варіанти використання активів Росії – як приватних, так і державних – для відбудови України.

Станом на зараз на території Європейського Союзу заморожені активи російських фізичних і юридичних осіб, що перебувають під санкціями ЄС, на суму близько 24,1 мільярда євро. Санкції не передбачають конфіскації цих активів, оскільки це порушує законодавство.

Читайте також: Як заморожені активи РФ допоможуть Україні: головні сценарії, що обговорює ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: