Президент Польщі: Рада Європи має прагнути повернення вільної Білорусі в європейську сім'ю

Середа, 17 травня 2023, 20:57

Польський президент Анджей Дуда вважає, що для Ради Європи стратегічним пріоритетом має стати повернення "вільної Білорусі" до європейської сім’ї.

Про це Дуда сказав у виступі під час загальних дебатів саміту Ради Європи у середу, повідомляє "Європейська правда".

Президент Польщі зауважив, що роль Ради Європи на нинішньому етапі є важливою, зокрема для допомоги країнам-членам, що прагнуть приєднатись до Європейського Союзу.

"Ми повинні продовжувати працювати разом, щоб прискорити прогрес на шляху країн Західних Балкан, України, Грузії та Молдови до Європейського Союзу", – підкреслив він.

Дуда також нагадав про роль організації в підтримці громадянського суспільства та демократичних сил у Білорусі.

Президент Польщі зустрівся з Тихановською та підтримав білоруську опозицію

"Ми повинні посилити тиск на режим Лукашенка і боротися за звільнення всіх політичних в'язнів, зокрема й журналіста Анджея Почобута і лауреата Нобелівської премії миру Алеся Бєляцького. Приєднання вільної Білорусі до нашої європейської сім'ї має залишатися одним із стратегічних пріоритетів Ради Європи", – наголосив президент Польщі.

Насамкінець він висловив тверде переконання, що війна в Україні закінчиться перемогою вільного світу. "Тоді почнеться нова глава в історії Ради Європи!" – зазначив Дуда.

Нагадаємо, раніше лідерка об’єднаної опозиції Білорусі Світлана Тихановська на тлі чуток про стан здоров’я самопроголошеного президента Александра Лукашенка закликала готуватись "до будь-якого сценарію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: