У Німеччині хірурга звільнили після того, як він змусив прибиральницю асистувати при ампутації

П'ятниця, 19 травня 2023, 18:11

Керівництво лікарні на заході Німеччини висловило жаль після того, як з'ясувалося, що один з їхніх хірургів запросив прибиральницю для допомоги в ампутації пальця на нозі.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив громадський мовник SWR.

Інцидент в університетській лікарні Майнца стався у 2020 році, але відомо про нього стало лише зараз після листа лікарів зі скаргою на недолуге управління і байдужість. Зазначається, що інцидент не призвів до жодних ускладнень для пацієнта, але лікар був звільнений.

Керівник лікарні Норберт Пфайффер заявив, що хірург припустився помилки, вирішивши продовжити рутинну процедуру, незважаючи на відсутність кваліфікованого асистента.

Коли пацієнт, якому ввели місцеву анестезію, став неспокійним, лікар попросив прибиральницю, що стояла поруч, потримати ногу чоловіка і передати хірургічні інструменти. При цьому прибиральниця не мала жодного медичного досвіду.

Про інцидент стало відомо після того, як менеджер лікарні помітив прибиральницю з закривавленими марлевими прокладками в руках в операційній.

"Цього не повинно було статися", – цитує Пфайффера німецьке інформаційне агентство dpa.

Нагадаємо, у Німеччині медбрата, який присипляв пацієнтів, щоб ті не заважали йому на роботі, засудили до довічного ув'язнення за два вбивства і шість замахів на вбивство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: