Біля парламенту Грузії протестують через відновлення прямого авіасполучення з РФ

фото, відео
П'ятниця, 19 травня 2023, 21:12

Кілька тисяч людей у Тбілісі у п’ятницю ввечері зібрались на акцію протесту біля грузинського парламенту, протестуючи проти відновлення прямого авіасполучення між Росією і Грузією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Interpressnews.

Учасники мітингу, які скандують "Ні російським польотам", вимагають негайної заборони прямих авіарейсів із Росії. Серед присутніх – політики, громадські активісти та пересічні громадяни, зазначає видання.

Учасники акції кажуть, що відновлення прямого авіасполучення між Росією і Грузією наражає країну на серйозний ризик, і країна може залишитися без статусу кандидата в члени ЄС. Крім того, на їхню думку, через цей факт ціла країна може потрапити під санкції.

 
Фото: "Эхо Кавказа"

Нагадаємо, 19 травня літак російської авіакомпанії Азимут, який виконав перший після чотирирічної перерви прямий рейс із Москви, сів у Тбілісі. Це перший рейс із Москви після зняття обмежень на прямі перельоти між двома країнами. Пасажирів на борту літака російської авіакомпанії на честь цієї події пригощали шампанським.

Водночас в аеропорту відбулась акція протесту грузинської опозиції та інших противників відновлення прямих авіарейсів до Росії. До летовища стягнули посилені наряди правоохоронців. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: