У Німеччині засудили психіатра, який погрожував колезі уривком із казки братів Грімм

П'ятниця, 19 травня 2023, 22:58

Земельний суд німецького міста Франкфурт-на-Майні у п’ятницю відхилив скаргу на вирок лікаря, засудженого за погрози жінці, якій він надіслав уривок із казки, де персонажа присудили до жахливої смерті.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Інцидент між лікарем-психіатром і його колегою, співробітницею асоціації лікарів, виник, коли вони розійшлися в думках щодо правил використання постачальника послуг для відеоконсультацій із пацієнтами.

У грудні 2021 року засуджений надіслав жінці електронного листа, в якому процитував частину казки "Принцеса-гусівниця", що входила до збірки братів Грімм.

У цьому уривку служниця, яка видавала себе за наречену принца, каже старому королю, що той, хто обдурив своїх хазяїв, заслуговує, щоб його роздягли догола, посадили в бочку з гострими цвяхами й тягнули двома білими кіньми, поки не помре. Король відповідає, що цим служниця винесла собі вирок.

Процитувавши уривок, лікар написав колезі, що "у вашій трагедії я є чимось на кшталт "старого короля".

Судді першої інстанції, які розглядали справу, визнали лікаря винним у погрозі злочином, винісши йому офіційне попередження і залишивши за собою право накласти штраф. Вони також встановили, що чоловік "навмисне погрожував співробітниці смертю, образно кажучи, казкою".

Працівниця попросила роботодавця більше не пересилати їй електронні листи від лікаря.

Як повідомлялось, керівництво лікарні на заході Німеччини висловило жаль після того, як з'ясувалося, що один з їхніх хірургів запросив прибиральницю для допомоги в ампутації пальця на нозі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: