Єдиний темношкірий республіканець у Сенаті боротиметься за посаду президента США

Понеділок, 22 травня 2023, 19:40

Сенатор від Республіканської партії Тім Скотт у понеділок оголосив про початок президентської кампанії для здобуття номінації, аби у 2024 році взяти участь у виборах за найвищу посаду у Сполучених Штатах.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на AP.

Оголошення про участь у внутрішньопартійній боротьбі за президентську номінацію Скотт зробив у рідному місті Північний Чарльстон штату Південна Кароліна.

"Наша партія і наша нація стоять перед вибором. Жертва чи перемога? Образа чи велич? Я обираю свободу, надію і можливості", – сказав політик, зазначивши, що Республіканській партії потрібен кандидат, який зможе надихнути не лише її електорат.

Оточення Скотта, який успішно переобрався на посаду сенатора у листопаді 2022 року, стверджує, що в нього залишились 22 мільйони доларів із попередньої кампанії. Це дозволить підтримувати його присутність у ЗМІ тривалий час – аж до перших праймериз у 2024 році.

Новий конкурент Трампа за президентство США закликав його зняти кандидатуру через обвинувачення

Тім Скотт уперше був обраний до Сенату США у 2012 році, ставши першим темношкірим сенатором від Південної Кароліни з часів Громадянської війни середини ХІХ століття.

Він почасти позиціонує себе як альтернатива іншим кандидатам від партії, насамперед Дональду Трампу. Тоді як Скотт критикував експрезидента США на тлі протестів проти расової дискримінації у 2020 році, він загалом підтримував із ним дружні стосунки.

Зазначимо, що від рідного штату Скотта балотується ще одна кандидатка за республіканську номінацію – колишня губернаторка Південної Кароліни Ніккі Хейлі, яка працювала послом США при ООН за часів адміністрації Трампа.

Скотт може стати першим темношкірим кандидатом у президенти від Республіканської партії США й потенційно – другим темношкірим американським президентом після демократа Барака Обами.

Нагадаємо, 25 квітня чинний президент США Джо Байден офіційно оголосив про наміри вдруге змагатися за президентську посаду на виборах 2024 року. 

Хоча близько половини членів його Демократичної партії вважають, що він не повинен переобиратись, опитування свідчать, що він продовжує зберігати перевагу над потенційними суперниками-республіканцями – Трампом і губернатором Флориди Роном Десантісом.

Читайте також: Байден йде на другий термін. Що означає для України оголошене рішення президента-кандидата.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: