У Франції набула чинності заборона коротких авіаперельотів: шкодять довкіллю

Вівторок, 23 травня 2023, 19:39

У Франції з вівторка набуває чинності урядова постанова, яка забороняє внутрішні авіарейси для поїздок, які можна здійснити менш ніж за дві з половиною години на поїзді.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Закріплене законом рішення передбачає, що залізничне сполучення між населеними пунктами Франції, для яких скасовуються авіарейси, повинне бути регулярним, своєчасним і зручним, а також розрахованим на збільшення пасажиропотоку.

Серед іншого, пасажири, які здійснюють подорожі між населеними пунктами залізницею, повинні мати можливість здійснити поїздку туди й назад в один день, якщо проведуть у пункті призначення до восьми годин.

Мета заборони полягає у скороченні шкідливих викидів, які припадають на авіацію, шляхом зменшення рейсів.

Вона вплине насамперед на авіаперельоти між Парижем і регіональними центрами, як-то Нантом, Ліоном і Бордо. Водночас перельотів із пересадкою та стикувальних рейсів заборона не торкнеться.

Рішення заборонити короткі авіаперельоти у Франції ухвалили ще у 2021 році. Але деякі авіакомпанії звернулися до Європейської комісії з проханням встановити, чи є воно законним.

Єврокомісія наприкінці 2022 року визнала план Франції законним, але лише щодо трьох маршрутів. Із іншими перевізниками – наприклад  Air France – влада домовилась в обмін на пакет фінансової підтримки у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: