У Естонії планують полегшити вимоги до водіїв танків і бойових машин

Четвер, 25 травня 2023, 13:40

Міністр оборони Естонії направив на узгодження постанову про зниження вимог до водіїв танків і бойових машин до категорії B, тобто до категорії, що дає змогу керувати легковим автомобілем.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє err.ee

Якщо постанову схвалять, то військовослужбовці та співробітники Сил оборони Естонії, які мають водійські права категорії B, отримають право на керування гусеничними танками і бойовими машинами після проходження навчання.

Згідно з чинною постановою, водіям військових машин (категорія LMT) потрібне право на керування механічним транспортним засобом категорії C, D або T.

Після набуття новою постановою чинності військовослужбовцям скаутського батальйону більше не потрібно буде проходити навчання на водійські права категорії С або D, і їх можна буде одразу ж переспрямувати на курси Сил оборони з управління відповідною технікою, що в середньому скоротить час навчання військовослужбовців на шість місяців.

Наразі Сили оборони оформляють права категорії C, D і T приблизно для 45 осіб на рік, і усунення такої необхідності заощадить військовому відомству близько 50 000 євро на рік.

Нагадаємо, уряд Естонії вирішив подовжити термін строкової служби для частини призовників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.