Уряд Естонії вирішив подовжити термін строкової служби для частини призовників

Четвер, 4 травня 2023, 15:23

На засіданні в четвер уряд Естонії ухвалив рішення продовжити термін строкової служби до 11 місяців.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє естонський телерадіомовник ERR.

Згідно з чинним положенням, тривалість військової служби становить 8 місяців. Однак на певних спеціальностях, які потребують тривалішого навчання, термін служби складає 11 місяців.

"У зв'язку з необхідністю розвитку в Естонії нових оборонних можливостей потрібно розширити й модернізувати навчання призовників, а нинішнє визначення тривалості призову, що ґрунтується на спеціальності, вже не відповідає сьогоднішнім навчальним планам", – йдеться у поясненні уряду.

Згідно із законопроєктом, буде скасовано перелік конкретних професій, для навчання яких потрібно 11 місяців військової служби, і натомість буде встановлений загальний принцип 11 місяців навчання для професій, що вимагають значної військової підготовки або практики.

"У результаті підвищиться боєготовність підрозділів і рівень підготовки військовослужбовців, а також збільшиться кількість резервістів, які пройшли спеціальну підготовку", – зазначили в уряді.

Друга поправка передбачає від 11 до 12 місяців військової служби для тих призовників, які, крім здобуття спеціальності, що вимагає інтенсивної військової підготовки або практики, будуть призначені на військову посаду в підрозділі постійної готовності.

Нагадаємо, в Естонії торік у липні кількість добровольців у лавах військових строкової служби зросла до 63%.

З квітня 2023 року влада Естонії вирішила виплачувати призовникам компенсацію на покриття відсотків за житлові кредити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: