Головну фігурантку корупційного скандалу в Європарламенті звільнили з-під домашнього арешту

Четвер, 25 травня 2023, 16:32

Єва Кайлі, одна з головних підозрюваних у справі про корупцію в Європейському парламенті, більше не перебуває під домашнім арештом.

Прессекретар бельгійської прокуратури підтвердив цю інформацію виданню Politico, повідомляє "Європейська правда".

"Слідство більше не вимагає її утримання під вартою", – заявила прокуратура у короткому повідомленні.

Фігуранти "Катаргейту", звільнені з-під варти, хочуть повернутись до роботи в Європарламенті

Кайлі була однією з перших, кого затримали в грудні минулого року, коли бельгійська поліція провела рейди в рамках широкомасштабного розслідування щодо підкупу іноземними державами, зокрема Катаром і Марокко, депутатів Європарламенту. 

Після того як термін її затримання кілька разів продовжували, в середині квітня її перевели з в'язниці під домашній арешт з носінням електронного браслета в очікуванні суду. Тепер Кайлі отримала можливість зняти браслет. 

Адвокати Кайлі раніше заявляли, що вона домагатиметься зняття браслета, щоб відновити виконання своїх обов'язків депутата

Нагадаємо, напередодні іншого підозрюваного у справі, бельгійського депутата Європарламенту Марка Тарабеллу, з якого браслет зняли раніше, бачили на робочому місці в Європейському парламенті.

Тарабеллу звинувачують у корупції, участі в злочинній організації та відмиванні грошей, але на пресконференції на початку цього місяця він заявив про свою невинуватість.

ЄвроПравда детально розповідала про "Катаргейт" у статті: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.