На півночі Італії через смерч затонув прогулянковий човен з понад 20 туристами, є загиблі

Понеділок, 29 травня 2023, 10:00

На озері Маджоре на півночі Італії під час грози затонув прогулянковий човен з іноземними туристами, четверо людей загинули. 

Про це повідомляє ANSA, пише "Європейська правда". 

Інцидент стався 28 травня з прогулянковим човном, який група іноземних туристів орендувала для вечірки з нагоди дня народження. На борту було 24 людини, включно з двома членами екіпажу.

ANSA
ANSA

Надвечір почалася гроза з сильним вітром. Через смерч, що утворився над водою близько 19-ї години, човен перекинувся і затонув у районі між муніципалітетами Арона і Сесто-Календе. 

Частину людей одразу підібрали інші катери, які були свідками події, частина самостійно допливли до берега. Рятувальники почали пошук зниклих. 

Операція, до якої залучили дайверів і гелікоптер, ускладнювалася триваючою негодою і темрявою. У підсумку з’ясувалося, що загинули четверо людей. 

Нагадаємо, влітку 2021 року озеро Маджоре фігурувало у новинах через трагічний обрив одного з тросів канатної дороги до оглядового майданчика. Після того кабіна почала котитися назад, обірвалася та впала з великої висоти. З 15 пасажирів вижив лише 5-річний хлопець. 

В Італії триває розслідування з приводу того, чому система гальмування, яка мала б спрацювати у такому випадку, виявилася вимкненою. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: