В Естонії у трьох регіонах заборонили напередодні 9 травня зібрання із символами агресора

Середа, 3 травня 2023, 17:41

Поліція Естонії ухвалила рішення заборонити з 5 до 9 травня в регіонах Гар'юмаа, Ляене-Вірумаа та Іда-Вірумаа проведення публічних зібрань, якщо будуть підстави вважати, що такі заходи з використанням символіки держави-агресора можуть спровокувати ворожнечу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ERR.

Цього року поліція забороняє проведення 9 травня і напередодні цієї дати публічних зібрань з імовірним використанням ворожої символіки, оскільки це може спричинити серйозні правопорушення і конфлікти.

У Латвії заборонили святкувати 9 травня

"Забороняється проводити демонстрації, збиратися і виступати з промовами, що пропагують війну, і підтримувати символами, словами і діями воєнні злочини путінського режиму в Україні", – роз'яснив керівник Іда-Хар'юського поліцейського відділення Рогер Кумм.

На сьогодні жодного такого зібрання зареєстровано не було.

Якщо таке заборонене публічне зібрання все ж проведуть, до за це передбачене покарання у вигляді грошового штрафу або тюремного ув'язнення строком до одного року. 

Поліція затримуватиме осіб, які агітують брати участь у забороненому зібранні або в інший спосіб надають допомогу в його проведенні.

Напередодні 9 травня поліція моніторить соціальні мережі, щоб негайно виявити такі випадки і запобігти проявам ворожнечі. 

Раніше поліція Естонії попередила, що жорстко реагуватиме на символи агресії та пропаганду війни 9 травня.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: