Фігурантка справи про невдалий путч у Німеччині користувалась послугами ворожки – ЗМІ

Середа, 3 травня 2023, 21:42

Колишня депутатка й суддя від ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" Біргіт Мальсак-Вінкеманн, що фігурує у справі про невдалу спробу державного перевороту, наймала ворожку для свого офісу в Бундестазі.

Про це стало відомо виданню Zeit, повідомляє "Європейська правда".

Організатори перевороту в Німеччині вербували нових членів за допомогою "ясновидців" – ЗМІ

За даними Zeit, Мальсак-Вінкеманн найняла ворожку на неповний робочий день і виплатила їй близько 11 800 євро зарплати в період із липня по жовтень 2021 року.

І ексдепутатка, і ворожка фігурують у судовій справі проти групи "райхсбюргерів", яка відмовляється визнавати сучасну німецьку державу і визнана у ФРН терористичною організацією.

У грудні 2022 року німецька поліція запобігла ймовірній спробі державного перевороту з боку "райхсбюргерів", які планували здійснити збройний напад на Бундестаг і вбити канцлера Олафа Шольца.

Зірваний путч у Німеччині: ексдепутатці, яку вважають учасницею змови, заборонили вхід до Бундестагу

Правоохоронці тоді овідомили про затримання 25 осіб. Серед затриманих – росіянка і чоловік, який контактував із представниками РФ. Серед причетних до групи є й колишня депутатка від AfD Мальсак-Вінкенманн, якій нібито пропонували посаду міністра юстиції в "новому" уряді.

За даними Zeit, під час обшуків удома в Мальсак-Вінкеманн знайшли напівавтоматичну гвинтівку й револьвер, бронежилет і прилад нічного бачення.

Мальсак-Вінкеманн була депутатом від AfD у 2017-2021 роках, після чого у березні 2022 року повернулася до своєї попередньої роботи в судовій системі Берліна. У березні 2023 року вона була звільнена з посади судді і наразі перебуває під вартою, як і ворожка.

Про спецоперацію і заколотників читайте у статті: Скинути Шольца за порадами РФ: як князь, ексдепутатка та військові готували путч у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: