Спецслужба Нідерландів попередила про ризик терористичної загрози

Вівторок, 30 травня 2023, 19:00

Національне антитерористичне агентство Нідерландів повідомило про зростання рівня терористичної загрози в країні за останні пів року, попереджаючи про загрозу теракту з боку джихадистських груп.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Згідно зі звітом Національного координатора Нідерландів з питань контртероризму та безпеки (NCTV), з’являється все більше ознак того, що джихадистські організації готуються здійснити теракти в Європі, зокрема і на нідерландській території.

У Нідерландах попереджають про загрозу екстремістів, що вірять у теорії змови

Джерелом цієї загрози є насамперед мережі, контрольовані структурами ІДІЛ ("Ісламської держави") в Сирії та Афганістані, а також афілійовані з ними мережі ІДІЛ у Туреччині.

"У результаті нещодавнього осквернення Корану Нідерланди опинилися в центрі ще більшої уваги (джихадистів – ред.). Кілька каналів, що підтримують ІДІЛ, закликали через соціальні мережі до атак у відповідь проти західних країн, зокрема проти Швеції і, меншою мірою, Нідерландів", – йдеться в огляді.

Також, за оцінкою NCTV, імовірною залишається загроза терористичного нападу з боку правоекстремістських угруповань і прихильників теорій змови.

Оцінка рівня терористичної загрози Національного координатора Нідерландів з питань контртероризму та безпеки залишилась такою ж, як і з 2019 року – три з п’яти. Вона означає, що імовірність теракту залишається.

У квітні, нагадаємо, в Нідерландах почали розслідування за підозрою в образі мусульман проти антиісламського активіста, який вирвав сторінки з Корану і назвав його "фашистською книгою" перед будівлею парламенту країни у січні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: