Міносвіти Греції зазнало кібератаки в розпал шкільних іспитів

Вівторок, 30 травня 2023, 21:37

Міністерство освіти Греції у вівторок заявило про наймасштабнішу в історії країни кібератаку, спрямовану на виведення з ладу централізованої платформи для проведення іспитів у середній школі.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в заяві міністерства.

Випускні іспити в середній школі у Греції проводяться за допомогою онлайн-платформи, відомої як "Банк предметів", призначеної для встановлення єдиних стандартів по всій країні.

За офіційною інформацією, DDoS-атака на платформу тривала з понеділка й продовжилась у вівторок.

У результаті на платформу було здійснено 165 мільйонів відвідувань зі 114 країн світу, що робить кібератаку "наймасштабнішою атакою на грецьку державну урядову організацію за всю історію".

"Метою (атак – ред.) було перешкодити проведенню внутрішніх вступних кампаній та іспитів на атестат зрілості для старшокласників. Атаки були ізольованими, і в переважній більшості шкіл іспити були проведені в нормальному режимі", – додали в Міносвіти Греції.

Там додали, що консультуються з прокуратурою Верховного суду Греції та управлінням по боротьбі з кіберзлочинністю щодо подальших дій.

Окремо грецьке Міністерство освіти пообіцяло не виключати з шкіл учнів, які через кібератаку все ж не змогли скласти іспит у відведений час.

Нагадаємо, раніше цього місяця невідомі хакери зламали сайт Міносвіти Румунії та розмістили там свій заклик до учнів "не марнувати час" на шкільні уроки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: