У Боснії арештували підлітка, який погрожував повторити стрілянину в Белграді

Четвер, 4 травня 2023, 19:00

Поліція Боснії і Герцеговини в місті Бихач у четвер затримала 18-річного хлопця, який у соцмережах заявив про намір повторити стрілянину в Белграді днем раніше, в результаті якої загинули дев’ятеро людей.

Про це, як пише "Європейська правда", поліція сказала в коментарі Reuters.

Правоохоронці в Бихачі, який є адміністративним центром Унсько-Санського кантону Федерації Боснії і Герцеговини, затримали хлопця за звинуваченням у створенні загрози безпеці й тероризмі за наказом прокуратури кантону.

Раніше в четвер хлопець, якого в поліції називають за ініціалами А.З., написав в Instagram, що 13-річний учень школи Белграда, який влаштував масову стрілянину напередодні, "для мене мега-король".

"Я давно готую щось подібне для економічної школи в Бихачі. У Бихачі буде небачена різанина, клянуся життям!" – додав він.

Президент Сербії після стрілянини в школі пропонує мораторій на зброю та відповідальність із 12 років

Змішана середня школа в Бихачі, яку відвідував А.З., в четвер опублікувала заяву, в якій закликала учнів і батьків не панікувати через погрози. Там додали, що повідомили про нього правоохоронцям.

У поліції кажуть, що затриманий 18-річний і раніше писав погрози й цькував людей у соціальних мережах. У минулому році розслідування проти нього закрили, бо він не досяг віку, з якого може бути притягнутий до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, в середу вранці семикласник у Белграді здійснив кілька пострілів з пістолета свого батька в бік учнів та охорони своєї школи. За даними МВС Сербії, внаслідок стрілянини загинули вісім школярів і охоронець.

Хлопця затримали після нападу в нього знайшли два пістолети, які були зареєстровані на батька. Влада стверджує, що він готував напад протягом тривалого часу: в підлітка знайшли власноруч намальований план школи і список дітей, яких він хотів убити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: