Перед виступом пропутінської співачки Нетребко в Гессені проведуть мітинг на підтримку України

Четвер, 4 травня 2023, 20:03

У місті Вісбаден, що є центром німецької федеральної землі Гессен, у п’ятницю відбудеться "Мітинг солідарності Європа-Україна" на знак протесту проти виступу російської сопрано Анни Нетребко в Гессенському державному театрі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bild.

Організатори заходу на підтримку України – Союз Європи Гессену – очікують, що в ньому візьмуть участь понад 1000 демонстрантів. Не виключено, що на "Мітинг солідарності Європа-Україна" прийдуть більше людей, ніж на оперу Нетребко, вважає голова Союзу Петер Нідерельц.

Серед спікерів "Мітингу солідарності Європа-Україна" будуть генеральний консул України Вадим Костюк, віцепрезидент Європейського руху Німеччини Міхаель Галер та віцепрезидент Німецько-Українського товариства економіки та науки Вікторія фон Розен.

У Відні скасували концерт російського піаніста, який підтримує агресію проти України

За словами Нідерельца, на демонстрації музиканти зіграють європейський гімн і гімн України.

Попри спротив влади Гессену й заклики української сторони, Анна Нетребко в п'ятницю дебютує на сцені місцевого театру в межах щорічного фестивалю, де зіграє роль Абігайль в опері Джузеппе Верді "Набукко". 

Нетребко потрапила під критику після початку повномасштабної війни в Україні через її ймовірну близькість до Путіна. Сама ж вона неодноразово відмежовувалась від війни, зокрема заявлявши, що "не є членом жодної політичної партії і не пов'язана з жодним із лідерів у Росії".

Нагадаємо, у липні 2022 року концерт Анни Нетребко у Штутгарті скасували без можливості перенесення дати через відмову земельної компанії нерухомості та будівництва Баден-Вюртемберга. А перед тим її звільнили з Метрополітен-опери в Нью-Йорку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: