В уряді Швеції хочуть посилити вимоги для отримання громадянства

П'ятниця, 5 травня 2023, 12:30

Шведський уряд ініціює посилення вимог для отримання громадянства країни, а також дослідить, чи законно створювати процедуру позбавлення громадянства. 

Як повідомляє SVT, пише "Європейська правда", про це заявила міністерка з питань міграції Марія Мальмер Стенергард. 

На брифінгу разом із лідеркою фракції правих "Шведських демократів" міністерка заявила, що процедура для отримання громадянства Швеції має бути більш грунтовною, ніж зараз, і уряд разом зі "Шведськими демократами" напрацьовує пропозиції для цього.

"Громадянство має щось означати. І це має оцінюватися і з юридичної, і символічної точки зору", – заявила Стенергард.

Серед іншого, пропонують суворіші вимоги до здатності особи самостійно утримувати себе та "доброчесної поведінки". 

Одна з норм, яку пропонують змінити – що скоєння злочину неповнолітньою особою не перешкоджає отриманню громадянства Швеції: через прецедент, коли 16-річний підліток іноземного походження скоїв стрілянину у спортзалі, але це не завадило йому отримати громадянство.

Також в уряді хочуть запросити аналіз на відповідність нормам конституції ініціативи щодо позбавлення громадянства Швеції у разі, якщо отримання громадянства відбулося на неналежних підставах, або дана людина становить загрозу для нацбезпеки Швеції. 

Одночасно хочуть спростити процедуру відхилення заявок на відмову від громадянства Швеції – аби боротися з випадками, коли батьки-іммігранти роблять це з метою вивезти свою дитину зі Швеції і примусити жити згідно зі своїм світоглядом.   

Нагадаємо, уряд Данії, яка вже має один з найбільш обмежувальних шляхів отримання громадянства в Європі, оголосив про плани запровадити ще жорсткіші умови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: