Президент Чехії подарував Зеленському легендарний пістолет CZ 75

фото
П'ятниця, 5 травня 2023, 14:53

Президент Чехії Петр Павел під час свого візиту до Києва подарував президенту України Володимиру Зеленському легендарний чеський пістолет CZ 75.

Про це він написав у себе в Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"У лютому 2022 року Росія сильно вдарила по незламності народу України. У боротьбі їм від початку допомагає також чеська зброя. На знак поваги до героїзму українців я передав Володимиру Зеленському легендарний CZ 75 із серійним номером 22", – зазначив Павел.

CZ 75 – самозарядний пістолет, розроблений у Чехословаччині у 1975 році. Був розроблений на конструктивній основі моделі "Браунінг" зразка 1935 року. Набув широкого поширення у всьому світі.

Нагадаємо, президенти Чехії прибув в Україну вранці 28 квітня разом зі своєю словацькою колегою Зузаною Чапутовою. Надвечір 28 квітня їм довелося провести одну із зустрічей в укритті через нову повітряну тривогу. 

Після першого дня поїздок на північ Київщини та ключових зустрічей у столиці президенти залишилися на ночівлю, що доволі рідкісний випадок для візитів іноземних топ-посадовців під час повномасштабної війни. 

В ніч на суботу Петр Павел вирушив у Дніпропетровську область, на якій Чехія сфокусує свою підтримку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: