Шольц виступив за постійне членство в Радбезі ООН країн Африки та Африканського Союзу – в G20

П'ятниця, 5 травня 2023, 18:50

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, перебуваючи з візитом у Кенії, запропонував підтримку африканським країнам, які прагнуть отримати постійне місце у Раді Безпеки ООН.

Про це він сказав під час спілкування з кенійським президентом Вільямом Руто, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство AP.

Шольц зазначив, що він вірить у вирішення африканських проблем, таких як конфлікт у Судані, під керівництвом африканських країн.

"Тому Німеччина підтримує зусилля щодо надання африканським країнам постійного місця в Раді Безпеки ООН, і ми також підтримуємо офіційне місце для Африканського Союзу в рамках G20", – сказав він у п'ятницю після двосторонніх переговорів із Руто.

Станом на сьогодні три африканські держави – Габон, Гана та Мозамбік – є непостійними членами Ради безпеки ООН.

У Польщі пропонують себе замість Росії у G20

У минулому заклики отримати хоча б одне постійне місце для африканських держав у Радбезі ООН підтримали різні лідери, включаючи генерального секретаря ООН.

Шольц висловив занепокоєння щодо конфлікту в Судані, який призвів до загибелі сотень людей, і високо оцінив посередницькі зусилля Руто. Він сказав, що два ворогуючі генерали мають припинити бойові дії заради цивільних осіб.

Перед візитом до Кенії Шольц перебував у Аддіс-Абебі та зустрічався там із представниками Африканського Союзу. Він висловився на підтримку постійного місця Африканського Союзу у Групі 20 провідних промислово розвинених економік.

У квітні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав реформувати Раду безпеки ООН, назвавши "нестійким" устрій, коли п’ять держав мають набагато більший вплив за всіх інших. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: