Китай пообіцяв захищати власні інтереси через очікувані санкції ЄС

Понеділок, 8 травня 2023, 12:27

Міністерство закордонних справ Китаю виступило проти будь-яких санкцій, які використовують відносини Пекіна та Москви як привід для заподіяння шкоди торговельному співробітництву.

Про це заявило в понеділок МЗС Китаю, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

У відповідь на запропоновані Європейським Союзом санкції проти китайських компаній за звинуваченням у сприянні російській військовій машині речник міністерства Ван Веньбінь заявив, що "якщо ці санкції набудуть чинності, Китай вживатиме рішучих заходів для захисту своїх інтересів".

За даними видання Financial Times, Європейський Союз планує ввести санкції проти китайських компаній, які звинувачує у продажу обладнання для підтримки російської військової машини.

До списку санкцій, за інформацією FT, увійшли дві компанії з материкового Китаю, 3HC Semiconductors і King-Pai Technology, а також п'ять компаній з Гонконгу, включаючи Sinno Electronics, Sigma Technology, Asia Pacific Links, Tordan Industry і Alpha Trading Investments.

За даними ЗМІ, ЄС також обговорює новий санкційний механізм, спрямований на треті країни, які недостатньо запобігають ухиленню Росії від уже запроваджених обмежень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.