МВС Сербії закликало здати незареєстровану зброю до 8 червня

Понеділок, 8 травня 2023, 15:21

Міністерство внутрішніх справ Сербії закликало всіх громадян, хто володіє незареєстрованою зброєю, здати її до 8 червня.

Про це повідомляє РТС, пише "Європейська правда".

Як зазначили у МВС, протягом цього періоду громадяни, які здають незареєстровану зброю, не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності та не понесуть покарання. Їм також не треба буде пояснювати походження зброї.

"Ми запрошуємо громадян, які володіють нелегальною зброєю, відгукнутися на цей заклик, звернутися до найближчого відділення поліції та здати зброю, на яку вони не мають документів", – сказала керівник відділу зброї Управління адміністративних справ МВС Єлена Лакічевич.

Зброю, яка перебуває у незаконному володінні, громадяни можуть здавати щодня з 7 до 19 години.

Минулого тижня у Сербії сталося два масових розстріли – у школі в Белграді в середу і в околицях сербської столиці в четвер, в результаті яких загинули по вісім людей.

Підозрювані в обох випадках – відповідно 13-річний підліток і 20-річний хлопець – перебувають під вартою.

Опозиційні партії, які звинувачують уряд Ани Брнабич у нездатності запобігти цим двом злочинам, закликали своїх прихильників приєднатися до антиурядового маршу в понеділок увечері в Белграді.

Після стрілянини президент Сербії Александар Вучич анонсував масштабні поправки до законодавства, щоби посилити контроль за носінням стрілецької зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: