Вже 12 країн надіслали допомогу в Україну на тлі підриву Каховської ГЕС – Кулеба

Понеділок, 12 червня 2023, 19:49

Україна на цей час отримала гуманітарну допомогу вже з 12 країн для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС, ще частина вантажів у дорозі. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі "єдиного марафону". 

Кулеба зазначив, що на цей час допомогу виділили вже 19 країн. "З них гуманітарна допомога з 12 країн вже прибула, далі прибуватиме з решти семи. Плюс додаватимуться нові країни, з якими ми працюємо", – зазначив міністр закордонних справ. 

Він деталізував, що серед наданого – понад 150 генераторів, більше 120 надувних човнів, у яких є велика потреба для евакувації людей і тварин, 400 помп і насосів, близько півмільйона таблеток для очищення води, пальне, питна вода, пакети, сухпайки.

Кулеба додав, що передавати гуманітарну допомогу для мешканців правобережжя почали і міжнародні організації – Червоний Хрест та ООН.

Міністр також повідомив, що ООН готова відправити місію допомоги постраждалим на лівобережжі Херсонщини, для цього очікують гарантій від російської сторони. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: