Кандидат у прем'єри Іспанії заявив, що йому не потрібна англійська: "Є ж перекладачі"

П'ятниця, 2 червня 2023, 17:49

Лідер Народної партії Іспанії Альберто Нуньєс Фейхоо, який може стати наступним прем’єр-міністром після парламентських виборів наприкінці липня, визнав, що не розмовляє англійською, але проблемою це не вважає.

Це пролунало в інтерв’ю Фейхоо телеканалу Telecinco, повідомляє "Європейська правда".

Під час розмови про майбутнє головування Іспанії в Раді Європейського Союзу, яке настане з 1 липня – а отже, охопить і період, коли в країні може змінитись уряд, – Фейхоо спитали, чи володіє він англійською.

Політик відповів, що знає іспанську та галісійську мови (останньою говорять в автономній спільноті Галісія на північному заході країни), і "під цим кутом зору я двомовний", але визнав, що англійською не володіє і "повинен почати її вчити".

"Я вже домовився з учителем англійської мови, щоб почати вивчати її з понеділка, але тепер виявляється, що я братиму участь у загальних виборах. Ну, нема питань", – додав лідер іспанської Народної партії.

Прем’єр Іспанії через вибори попросив відкласти виступ, присвячений головуванню в Раді ЄС

Фейхоо підкреслив, що попри проблеми з англійською проблем із тим, щоб його зрозуміли, не буде.

"На міжнародних самітах, які відбуваються з перекладачами, важливо, щоб вони дуже добре знали, що я хочу сказати. У мене не буде жодних проблем із тим, щоб висловитись іншою мовою світу", – вважає він.

Нинішній прем’єр-міністр Іспанії, лідер Соціалістичної робітничої партії Педро Санчес – перший голова іспанського уряду, який вільно володіє англійською.

Нагадаємо, на місцевих виборах у неділю Соціалістична робітнича партія прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса зазнала важких втрат, а консервативна Народна партія (PP) взяла під контроль низку ключових мерій і регіонів.

Парламентські вибори в Іспанії мали відбутися наприкінці року, та після поразки Санчес оголосив, що 23 липня іспанці достроково обиратимуть парламент.

Читайте також: Іспанія, праворуч! Як дострокові вибори можуть змінити зовнішній курс Мадрида.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: